Alföldi gasztronómia

Az Alföld hazánk legnagyobb tájegysége, a teljes ország területének 56 százalékát teszi ki. Ennek köszönhetően hatalmas eltérések vannak az Alföldön, nyelvjárásokat, szokásokat és gasztronómiát tekintve. A hatalmas területen nemcsak a felhasznált alapanyagok különböznek, hanem a készítési technika és az ételek elnevezése is, ugyanakkor a helyi konyha olyannyira megkerülhetetlen, hogy a magyar gasztronómia palettáján, számon tartott ételek nagy része is erről a tájegységről származik.

 

 

Gulyásleves
PremiumChoco-Székkutas

Helyi gasztrótura lehetőségek:

 

Székkutasi Premium Choco Kft-ahol kézműves bonbonokat, táblás csokoládékat kaphatunk. Termékeiket delikátesz üzletekben forgalmazzák, illetve hamarosan elinduló weboldalunkon is elérhetőek lesznek.

 

Makó: híres a vöröshagymáról, amit a helyi piacon bármikor megvásárolhatunk.

 

Ezenkívül rengeteg,házias étterem vár ránk ahova betérve, bármikor ehetünk ha biciklizés
közben megéheznénk. 

 

Közelben lévő éttermek

Andi Csárda-Apátfalva
Nikotin presszó-Királyhegyes