Maroslele Polgármesteri Hivatal

A falu első okleveles említése 1214-ből származik. A középkori Leléről egyetlen ábrázolás maradt fenn, mégpedig Lázár deák térképén (1521 körül). Lele 1872 után vált jogi értelemben községgé.

A település iskolája 185 éves, ezzel a térség egyik legrégebben működő általános iskolája biztosítja a gyerekek magas színvonalú oktatását.

Maroslele egész területe ellátott víz- és csatorna, gázvezeték, telefon és villamos hálózattal, valamint nagy sávszélességű internettel. Az önkormányzat tervei között szerepelnek olyan fejlesztési beruházások, amelyek elsősorban az oktatási és nevelési, a vállalkozói, innovációs, kulturális, sport és szabadidő, valamint a település megújulását célozzák meg.

A település innovatív szemlélettel folyamatosan keresi a fejlesztés forrásait, az elmúlt években több milliárd forinttámogatást sikerült elnyernie, amelyek segítségével korszerű élelmiszeripari üzemet, kerékpáros úthálózatot, hűtőházat, sportlétesítményeket tudott létrehozni illetve a község majd minden intézménye energetikai, szerkezeti és funkcionális átalakításon esett át, ezzel korszerű szolgáltatásokat biztosítva a lakosok számára.

Magyarok Nagyasszonya templom
Orvosi rendelő

Az elmúlt évtizedben a település foglalkoztatási és gazdasági szerkezete jelentősen megváltozott. Míg a lakosok többségének életében még mindig meghatározó a mezőgazdasági termelés, amely jövedelemkiegészítő szerepe fontos tényező, a foglalkoztatás nagy részét a három közeli, ingázási távolságra lévő város vállalkozásai biztosítják. 

Szeged, Makó és Hódmezővásárhely gépkocsival 10-15, autóbusszal 20-30 perc távolságra található, így Maroslele amellett, hogy megtartotta barátságos, biztonságos és harmonikus kistelepülési jellegét, bekapcsolódott a régió gazdasági vérkeringésébe is. A településen egyre több termelő és szolgáltató vállalkozás alakul, jelenleg közel 100 aktívan működő vállalkozás van jelen a községben.

A mezőgazdaságban termesztett növények között kiemelkedő a fokhagyma termesztése, a község környezetében található termőföldek az egyik legjobb fokhagymatermő területek.

Vendéglátóhelyek:

Faház söröző
Lele vendéglő

Élelmiszerboltok:

Arany csemege
Hunor Coop Nemzeti Dohánybolt
Mini ABC
Napsugár ABC Goods Market
Zöldség-gyümölcs bolt

Egyéb boltok:

Arany gazdabolt
Nemzeti Dohánybolt Rákóczi u.
Őrangyal Patika
Szabó János ev.
Tünde festék és papírüzlet

Szálláslehetőség:

Anna Apartman